Meddig tart a házasság? – Már kiszámolható egy képlettel

Vilmos herceg és Kate Middleton, azaz Katalin hercegnő feltehetően még 15 év múlva is házasok lesznek, de ez egyáltalán nem biztos Tom Cruise és Katie Holmes esetében, már ha hinni lehet annak a bonyolult képletnek, amely az utóbbi években szinte csalhatatlannak bizonyult.

hirdetés

A The New York Times egyik újságírója és Garth Sudem természettudós által kidolgozott és aktualizált képlet figyelembe veszi a nő hírességét, a házastársak életkorát, az időt, ameddig a házasság előtt jártak egymással, és a nő esetében az őt kihívó öltözékben mutató Google-oldalak mennyisége alapján számított “szexszimbólum-tényezőt”.

A híresség típusa is fontos – fejtik ki a szerzők, és a nő esetében számításba veszik a The New York Timesban és az Enquirer című bulvárlapban való előfordulás arányszámát is, mert – írják a szerzők – “ez a hírességekkel foglalkozó bulvárlap kudarcra ítéli a házasságokat”, és “a nő jó hírneve is nagyon fontos”. Kevésbé számít viszont a házastársak életkora vagy a korábbi házasságaik száma.

E képlet szerint Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek 71 százalékos az esélye arra, hogy 15 év múlva is házastársak lesznek, míg Jay-Z rappernek és Beyoncé énekesnőnek 55 százalék. Tom Cruise színésznek és feleségének, Katie Holmsnak van min törnie a fejét, ugyanis csak 10 százalék esélyük van a 15. házassági évfordulójuk megünneplésére, alig több, mint Ben Afflecknek és Jennifer Garnernek (9 százalék).

A 2006-ban kidolgozott egyenlet megjósolta Demi Moore és Ashton Kutcher szétválását, de a ténylegesnél korábbi időpontra. Ha 1997-ben már létezett volna, szerzői kétségkívül meg tudták volna mondani, hogy Jennifer Lopez énekesnő-színésznő és Ojani Noa frigye mindössze egy évig tart.