Megerőszakoltak, és megöltek egy kislányt a Vajdaságban

Nemi erőszak és gyilkosság áldozata lett egy nyolcéves kislány a hét végén a Vajdaságban; a rendőrség elfogta a feltételezett tettest – írta hétfői számában a Magyar Szó című újvidéki lap. Az eset szombat délután történt Stari Ledinci faluban, a vajdasági székváros, Újvidék közelében. A tettes – a gyanú szerint egy 52 éves helybeli férfi – átcsalta a házába a kislányt, megerőszakolta, és megfojtotta. A lány négyéves öccsével egyedül volt otthon; a szülők a munkahelyükön voltak. A holttestet később az apa találta meg a gyanúsított házától nem messze, az erdőben.

hirdetés

A rendőrség vasárnap a falubeliek segítségével elfogott egy férfit, akit megalapozottan gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. Helybéliek elmondása szerint a férfi 15 éve megerőszakolt egy asszonyt, s az eset után a pszichiátrián kezelték, de gyorsan szabadon engedték.

A Magyar szó úgy tudja, a gyanúsított lánytestvére egy időben vigyázott a testvérpárra; a férfi ezért lehetett bejáratos a házba, illetve a kislány ezért bízhatott benne.