Meghalt a leomló löszfal alá szorult kisfiú és kislány Ságváron

Mind a két kisgyerek meghalt, akire ráomlott egy ház mögötti löszfal a Somogy megyei Ságváron. Az egyik gyerek hatéves, a másik tizenegy éves volt. Egyikük életét sem tudták már megmenteni a helyszínre kiérkező tűzoltók és mentők.

hirdetés

A balesetről Pintér Sándor, a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese tájékoztatta az az MTI-t, s ezt követően Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az elsődleges hírek szerint a 6 és 11 éves gyermekek, egy kisfiú és egy kislány életét többszöri újraélesztési kísérlet ellenére sem tudták már megmenteni.

A település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak támbetonfalat készíteni a tulajdonosok – mondta el Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere. A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal – tette hozzá. A férfiak egy 1 méter mélységű, 16 méter hosszúságú és 60 centiméteres szélességű árkot ástak, amikor a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya a területen játszottak, s a föld elindult – mondta a polgármester.

Kecskés Gábor elmondta: a föld nyomása mintegy 10-15 köbméter földet zúdított a gyermekekre. Közlése szerint a gyerekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is.

A helyszínre érkező földi és légi mentőegységek egy órán át próbálták újraéleszteni a gyermekeket, sikertelenül. A 35 éves férfit kórházba szállították.

A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyors segélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit.