Megint orvvadász gyilkolt

Egyszerre négy, orvvadászok által tilalmi időben lelőtt szarvas – három tehén és egy borjú – tetemére bukkantak a vadászok a Balatonfenyves melletti Nagyberekben, az állatokat vélhetően a napokban, szürkületkor lőttek le az M7-es autópálya közelében.

hirdetés

Sólyom Krisztián, a területen vadászati jogosultsággal rendelkező Hubertus Bt. vadászati ágazatvezetője az MTI-nek elmondta, hogy az utóbbi időben érezhetően nőtt az állatok húsáért folyó orvvadászati tevékenység, de olyan eddig még nem történt, hogy szinte nappal, és egyszerre négy állatot lőjenek le az illegálisan vadászók.

Tájékoztatása szerint, mivel a szarvastehenek a következő hónapban ellenek, tilalmi idő van, a vadászok ilyenkor nem háborgatják az érintett területet, ezért is figyeltek fel pár napja a naplemente után nem sokkal eldördülő lövések zajára.

Az állatok tetemére csak napokkal később találtak rá a vadőrök, akik korábbi kutakodásuk során vélhetően megzavarták az orvvadászokat, mert a szarvasok testéből nem hiányzott semmi. A lelőtt szarvastehenek között vélhetően akadt vemhes állat is. Az ügyben pénteken rendőrségi feljelentést tévő vadásztársaságot ért eszmei kár mértéke mintegy 700 ezer forintra tehető.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófelelőse elmondta, hogy eljárást indítottak a Buzsák külterületén történt orvvadászat ügyében, amelynek körülményeit a Fonyódi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az állatokat a jelenlegi adatok alapján minden bizonnyal anyagi haszonszerzés végett lőhették le – tette hozzá.