Mégis lesz pánikgomb a Facebookon

Mégis lesz pánikgomb a Facebookon, amely egy kiegészítő alkalmazás formájában állítható be a közösségi portál felhasználói profiljában.

hirdetés

A gyermekek kizsákmányolása ellen és az online védelem érdekében létrehozott brit gyermekvédelmi központ (CEOP) azóta követeli a kiskorúak biztonságát segítő, minden 19 év alatti brit Facebook-használó profiljához hozzárendelendő pánikgomb kialakítását, hogy korábban egy szigetországi fiatalnak az oldalon kötött ismeretsége okozta közvetve a halálát. A Facebook üzemeltetői korábban már többször kijelentették, hogy a szembetűnő nagy “gombok” nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanis ezektől csak megijednének és összezavarodnának a felhasználók.

A Bebo és az MSN csevegőprogramja után végül a Facebookon is megtalálható lesz a pánikgomb, amelyre kattintva a kiskorúak közvetlenül kérhetnek segítséget. A CEOP négy év alatt 624 fiatalt óvott meg a szexuális bűnözőktől, miközben munkájuk 1131 letartóztatáshoz vezetett – olvasható a gyermekvédelmi központ honlapján.