Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése

Újabb képzések közül választhatnak a felsőoktatásba jelentkező diákok, a kínálat 13 alapképzési, 84 mesterképzési, valamint 27 felsőfokú szakképzési lehetőséggel bővült. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.

hirdetés

A felvételi kiadványok most megjelent kiegészítésében a tájékoztató két kötete kéziratának lezárását követően engedélyezett alapképzési, mesterképzési szakokat és felsőfokú szakképzéseket hirdették meg a felsőoktatási intézmények, többnyire párban, tehát államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában – olvasható az Educatio kft. által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Az előző évekhez hasonlóan 2011-ben is főleg a mesterképzésre készülők választási lehetősége bővül: 84 új meghirdetés közül választhatnak az oklevéllel már rendelkezők, ezek csaknem harmada tanári szakképzettségeket takar. Emellett 13 új alapképzési lehetőséget hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, és 27 felsőfokú szakképzés közül is választhatnak a jelentkezők.

Ezen felül egyes meghirdetéseknél a felsőoktatási intézmények módosították a felvétel feltételeit, például az irányszámot, a vizsgakövetelményeket, a szakirányokat (vagy épp újakat hirdettek meg). Némely mesterképzések esetében a pontszámításon változtattak, míg egyes képzések meghirdetését visszavonták a felsőoktatási intézmények. Egyes képzések esetén pedig változott a költségtérítés összege.