Megmaradhat a távhő- és gázártámogatás

Soltész Miklós szerint fennmaradhat jövőre a távhő- és gázártámogatás a rászorulók számára.

hirdetés

“A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a gazdasági tárcával közösen azon dolgozik, hogy a jövőre már a szocialisták tervei szerint teljesen megszűnő távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek” – mondta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára szerdán Pécsett, a Híd a jövőbe elnevezésű háromnapos szociális konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós magyarázata szerint a dotációt azért szeretnék fenntartani, mert annak megszüntetése a legalacsonyabb jövedelműek ellehetetlenüléséhez vezetne. Megjegyezte, hogy a támogatás mértékét illetően több változatban is gondolkodnak, a végleges döntést később hozzák nyilvánosságra.

Az államtitkár pécsi látogatásán találkozott Suzana Pounoviccsal, a szerb szociális minisztérium helyettes államtitkárával, akivel megosztották a szociális és családügyi ellátása terén szerzett tapasztalataikat, illetve közös európai uniós pályázatok benyújtásának lehetőségéről beszéltek. Soltész Miklós a sajtótájékoztatón hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország segíti Szerbia európai uniós integrációját.

Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének (SZIME) elnöke arról szólt, hogy a szociális ellátórendszer képviselői kiszámíthatóbb jövőt várnak az új kormánytól. Az elmúlt években folyamatos volt a forráskivonás az intézményrendszerből. Az állami normatíva csökkentése mellett az ágazati jogszabályok évenkénti többszöri módosítása szinte már ellehetetlenítette a működést – jegyezte meg az egyesületi elnök.