Megölte barátnője apját, 17 év fegyházra ítélték

Tizenhét év fegyházra ítélte nem jogerősen a Székesfehérvári Törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2010 májusában több késszúrással megölte barátnője édesapját székesfehérvári lakásában – tájékoztatta Gieszné Boda Orsolya, a törvényszék elnökhelyettese az MTI-t.

hirdetés

A bűncselekmény előzményéhez tartozik, hogy a sértett ellenezte lánya és az elsőrendű vádlott kapcsolatát. A fiú azért ment a férfi lakására, hogy tisztázzák a közöttük kialakult nézeteltérést. A veszekedés dulakodássá fajult, majd a fiatalember megölte az 50 éves férfit.

Az elsőrendű vádlott a lányát egyedül nevelő, egy korábbi agyvérzés miatt mozgásában némileg korlátozott férfi arcához párnát szorított és megpróbálta megfojtani. Miután ez nem sikerült, a sértett lányát, a másodrendű vádlottat arra kérte, hozzon kést a konyhából. A lány a segítségére sietett, majd az elsőrendű vádlott egy húsz centiméteres pengéjű késsel többször megszúrta a sértettet az arcán, a nyakán és a hátán. A férfi nem sokkal később meghalt.

Gieszné Boda Orsolya elmondta: a bíróság a vádbeli tényállásokat bizonyítottnak találta, ezért az elsőrendű vádlottat, B. Rolandot előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon, nem jogerősen 17 év fegyházra ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyektől.

Hozzátette, a nyereségvágyat és az aljas indokot a bíróság nem találta bizonyítottnak.

A másodrendű vádlottat, a sértett lányát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben bűnsegédként való részvétel miatt 10 év fegyházra ítélte a törvényszék, szintén nem jogerősen. Az ügyészség súlyosbításért, a védelem pedig enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.