Megvan a MÁV-START új vezérigazgatója

Monszpart Zsoltot nevezte ki a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójának 2010. szeptember 16-tól a vasúti személyszállító társaság alapítója, a MÁV Zrt. A MÁV Zrt. pénteki közlése szerint az 51 éves, közgazdász végzettségű szakember elsődleges feladata a vasúti személyszállító társaság szolgáltatási színvonalának emelése, az utaselégedettség növelése.

hirdetés

A MÁV Zrt. igazgatósága szeptember 2-ai ülésén döntött Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Átal László, a MÁV Zrt. gazdasági általános vezérigazgató-helyettese szeptember 15-i hatállyal történő felmentéséről, akik közös megegyezéssel távoztak a cégtől.

Monszpart Zsolt a Budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem Külgazdasági Szakán szerzett okleveles közgazdász képesítést. Szakmai pályafutásában meghatározó szerepet játszottak a Stockholmi Magyar Nagykövetség Kereskedelmi Osztályán, majd az ITDH Kereskedelmi Szolgálatánál, Svédországban töltött évek. 2000-től a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott, majd 2002-től külföldi tulajdonú társaságok menedzsmentjében töltött be vezető tisztséget, többek között az Ericsson Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese volt.

Monszpart Zsolt a Magyar Innovációs Szövetség és a Svéd-Magyar Kamara elnökhelyettese. Idén márciusban kiemelkedő gazdasági munkásságért Magyar Gazdaságért Díjban részesült.