Melegfelvonulás – Az ellentüntetők miatt módosítják a menet útvonalát

Módosítják a melegfelvonulás útvonalát, hogy kikerüljék az Oktogont, ahol ellendemonstrációt tartanak különböző szervezetek – mondták az MTI tudósítójának a felvonulás szervezői azt hangsúlyozva, erre a menet résztvevőinek biztonsága miatt van szükség.

hirdetés

Az Andrássy út Hősök tere felőli végéből indult mintegy másfél ezer fős menet a tervek szerint az Oktogonon át Bajcsy-Zsilinszky utcán keresztül érkezne az Alkotmány utcába, hogy tiltakozását fejezze ki a nemrégiben elfogadott új alaptörvény ellen. A felvonulás szervezőinek közlése szerint az Oktogonnál zajló ellendemonstráció miatt a Csengeri utcánál elhaladva elkerülik a teret, és majd az Operánál térnek vissza az Andrássy útra.

Az Andrássy út valamennyi utcáját a rendőrök fémkordonokkal zárták le, és előttük teljes védőfelszerelést viselő rendőrök állnak sorfalat.

Az Oktogon téren mintegy 500 ember gyűlt össze, nagyon sok a kopaszra borotvált, katonai gyakorlóruhát viselő fiatal. A tömegből melegeket szidalmazó bekiabálásokat lehet hallani.
Több rendőrcsapatot van a helyszínen, tagjai teljes védőfelszerelésben, és több kutyás rendőr is megjelent.

Az Aradi utca Teréz körúton vonult el a tömeg az ellentüntetők mellett, a tüntetők közül kisebb csoportok füttyszóval és bekiabálásokkal fogadták a demonstrálókat. A menet a Jókai térnél kanyarodott vissza az előre tervezett útvonalra, az Andrássy útra.

Az Andrássy úton az éttermek és kávézók teraszairól többen mosolyogva integetnek a felvonulóknak.