Mesterházy nem vár áttörést a választáson

Az októberi választás lesz a pont annak a folyamatnak a végén, amely lezárja az MSZP kormányzásának korszakát – jelentette ki Mesterházy Attila a Népszabadságnak adott interjújában. Az MSZP elnöke a lapnak elmondta: tudja, hogy az önkormányzati választásokon még nem fognak átütő eredményt elérni a szocialisták.

hirdetés

Mint mondta, nyolc év kormányzás után valóban nehéz rögtön hiteles ellenzéknek lenni, de a szocialistákra visszamutogatni sem lehet örökké. Az igazság pillanata a jövő évi költségvetés benyújtásakor jön el.

A választók is érteni fogják: az MSZP lehet, hogy sok mindent elrontott, de meg is büntették érte, leváltották a hatalomból. Felelős döntési helyzetben most a Fidesz és Orbán Viktor van, a számonkérés pedig őket is el fogja érni – fogalmazott.

A pártelnök kiemelte, hogy a kormánypártok az elmúlt száz napban egyre-másra terjesztették be a törvényjavaslatokat, módot sem adva arra, hogy az ellenzék érdemi észrevételeit megtehesse. Ennek vége – tette hozzá. Az MSZP ősztől kezdeményezőbb lesz a törvénykezési folyamatban. “Még a héten számos törvényi kezdeményezéssel fogunk élni a számunkra fontos kérdésekben, ezzel is hangsúlyozva saját értékeinket” – mondta Mesterházy Attila.

Szerinte nem véletlen, hogy Orbán Viktor is sürgeti az alkotmányozási folyamatot; gyorsan le akarja zárni a dolgot, mielőtt esne a népszerűsége.

Október harmadikán a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni, de a politika általános törvényei alapján most még nem számítunk áttörésre – fogalmazott a pártelnök.