Mesterházy szerint Orbán “politikai drogdíler”

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor politikai drogdíler, aki évek óta szintetikus boldogságot árul. Mesterházy Attila ezt a kijelentését a miniszterelnök hétvégi, kötcsei beszédének egyik tanulságaként fogalmazta meg. Úgy látja: Orbán Viktor vasárnapi beszéde a kettős beszéd mintapéldája, a Fidesz elnöke ugyanis zárt körben mindig őszintébb, mint amikor a választópolgároknak mondja el a gondolatait.

hirdetés

A szocialista politikus véleménye szerint a beszéd alapján egyértelmű, hogy csak október 3-a után derül ki az igazság, addig a kormány semmi olyat nem fog tenni, ami befolyásolja az ország hosszú távú jövőjét.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón több kérdést is feltett “a Fidesznek, a kormánynak vagy annak, aki tud rá válaszolni”; egyebek mellett arra kíváncsi, milyen intézkedések, strukturális reformok várhatók az önkormányzati választások után, és igaz-e az, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszéket is beveti a kampányban, ezzel próbálva megfélemlíteni a szocialista jelölteket.

Mesterházy Attila szerint a választási kampány része, hogy a “csontvázbrigád szolgálatba helyezte magát”; a szocialista pártelnök-frakcióvezető hangulatkeltésnek nevezte Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos és Varga Mihály, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetőjének új állításait. Mesterházy szerint Orbán Viktor miniszterelnök egész eddig arról beszélt gazdasági köröknek és külföldi útjai során is, hogy a magyar költségvetésben nincsenek csontvázak.

Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ha tényleg léteznek ezek a csontvázak, akkor ezeket miért nem mutatták be arra a határidőre, amit a miniszterelnök kijelölt. Vagy nem teljesítette Varga Mihály azt, amit a főnöke kért, vagy valamiért nem tartották időszerűnek, vagy egyszerűen csak nem igaz ez az állítás; én ebben az utóbbiban hiszek – hangsúlyozta.

A Szűcs Erikával, korábbi szociális miniszterrel kapcsolatban elhangzott vádakra úgy reagál: volt teljesítés az ügyben, és ez a tárca irattárában el is érhető.