Mindenkit elvittek a zsaruk

Garázdaság miatt mintegy 25 főt állítottak elő Pécsett, akik eredetileg Adolf Hitler születésnapjának emlékére hirdettek túrát.

Lakossági bejelentések miatt elindulni sem tudtak a Pax Hungarica Mozgalom baranyai tagjai szombat délelőtt. A tervek szerint Pécs belvárosából, a Domus melletti parkból a Mecsekre sétáltak volna, ugyanakkor a rendőrséget telefonon értesítették, hogy jöjjenek ki, mert többeket megbotránkoztat a csoport.  Így még a séta megkezdése előtt az összes emlékezőt igazoltatták, megmotozták majd elvitték a rendőrök.

Ellenük valószínűleg garázdaság miatt indítanak eljárást. A Belügyminisztérium egyébként még a héten kiadott egy közleményt, amiben jelezte, hogy „határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását és a rendelkezésükre álló eszközzel fellép a Pax Hungarica Mozgalom Hitler emlékére meghirdetett túra szervezőivel és résztvevőivel szemben.”

Frissítve:

A rendőrség közleménye

Garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Pécsi Rendőrkapitányság több személlyel szemben.

A rendőrség munkatársai Pécsett, a Kálvin utcában található parkoló melletti füves területen 2013. április 20-án reggel 08.55 és 09.30 óra közötti időben a Pax Hungarica Mozgalom Adolf Hitler emlékére meghirdetett túrájának szervezőivel és résztvevőivel szemben intézkedtek. A rendőrök 18 főt igazoltattak, velük szemben ruházat- és csomagátvizsgálást hajtottak végre, majd mindegyik személyt – köztük négy fiatalkorút – garázdaság szabálysértés elkövetése miatt a további eljárás lefolytatása érdekében a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban fellép minden olyan magatartással szemben, amely a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti.

hirdetés