MSZP: nincsenek csontvázak a padláson

Az MSZP szerint úgy tűnik, Varga Mihály korábbi ígérete ellenére augusztus végére nem teszi le Orbán Viktor asztalára a “csontvázjelentést”, mégpedig azért, mert nincsenek ilyen csontvázak. A szocialisták szerint “újabb Orbán hazugságról hull le a lepel”, mert “a nagy hanggal kommunikált vádaskodások – tele van a padlás csontvázakkal – arra irányultak, hogy a Bajnai-kormány besározásával megteremtsék az alapot a válságkezelő kormány által tervezett hiány megduplázásához”.

hirdetés

Az MSZP közleményében arra emlékeztet, hogy Matolcsy György márciusban 7 százalék feletti deficitről beszélt, majd ez később “lekúszott 4,5-6,5 százalékra”. Úgy fogalmaznak, hogy amint megszakadtak a tárgyalások az IMF-EU párossal, a kormány azt közölte, tartják a Bajnai Gordonék által előirányzott 3,8 százalékos hiánycélt.

Az ellenzéki párt úgy látja, hogy Orbán Viktornak nehéz lesz bebizonyítani “korábbi vérlázító hazugságait”, miszerint a Bajnai-kormány hamis államháztartási adatokat közölt.

A közleményben leszögezik, a Fidesz-KDNP-kormány kénytelen elfogadni, hogy az EU és a világ vezető gazdasági hatalmai nagy becsben tartják az MSZP támogatta Bajnai-kormány teljesítményét. Szerintük a kormány nem tehet mást, mint folytatja a Bajnai-kormány által kijelölt irányokat, különben konfliktusba kerül az EU-val és veszélyezteti az ország stabilitását.

Az MSZP javasolja, hogy ha Varga Mihály csontvázakat keres “akkor nézzen körül főnöke, Orbán Viktor szobájában, mert az elmúlt pár hónapban sokkal több gyanús eset történt az ő háza táján, mint a Bajnai-kormány egy éve alatt”.

A szocialisták kijelentik, ezen felül elvárják, hogy a Fidesz-KDNP-kormány közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait.