MSZP: “szégyenletes Schmitt Pál milliós beiktatása”

Az MSZP szégyenletesnek tartja, hogy Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnököt, “az emberek emberét nagy hacacáréval kísérik a hivatalába, míg az árvízkárosultak még mindig nem kapták meg a kártérítéseiket”.

hirdetés

A párt az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében hangsúlyozza: a kormány milliókat kíván költeni Schmitt Pál beiktatására, amelyen “kétszáz meghívott ajnározza majd az új köztársasági elnököt”. Emlékeztetnek: “úgy látszik, a Fidesz-KDNP-nek mindig kell a felhajtás, hiszen Mádl Ferenc beiktatására is elszórtak közpénzekből 120 milliót, hogy megünnepeltessék magukat”.

“Az emberek emberét úgy látszik nem zavarja, hogy pártja korábban még romokban álló országot vizionált, hogy alig dugtuk ki a fejünket a világot megrengető válságból, hogy még fedél nélkül él az ország történetének egyik legnagyobb árvizét elszenvedett falvak lakosainak a zöme, de neki kell egy kis hacacáré” – fejtik ki a szocialisták.

Az MSZP a kormányzásuk alatt köztársasági elnökké választott Sólyom Lászlót állítaná példaként a Fidesz-KDNP elé, a szocialisták szerint ugyanis ekkor hasonlóképpen nem kellett közpénzt pazarolni mint, amikor Göncz Árpád köztársasági elnök lett.

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt. Schmitt Pál pénteken lép hivatalába ünnepélyes keretek között.