Nagy az árkülönbség az utasbiztosításokban

Egy négy fős család nyolc napos külföldi útra 12 és 28 ezer forint közötti díjért vásárolhat utasbiztosítást, és nem biztos, hogy a legdrágább termék adja a legtöbb szolgáltatást – közölte a biztositas.hu internetes alkusz cég az MTI-vel.

hirdetés

Évente 4 millió magyar állampolgár utazik külföldre. Ők fejenként 8 ezer forintot költenek biztosításra, de már 3 ezer forintért is lehetne vásárolni, az előbbinél több szolgáltatású terméket.

A helyzet az utasbiztosításnál is hasonló, mint a kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál volt: ahogy az internetes alkuszoknál össze lehet hasonlítani a termékeket, esni kezdenek az árak.

Az ilyen alkuszok nem csak a díjat, hanem a szolgáltatást is rangsorba állítják, és akkor derül ki, hogy a közepes ár akár a legjobb minőséget takarja. A biztositas.hu adatai szerint a legjobb utasbiztosítás tartalma 92, míg a legrosszabbé 23 százalékos.

Idén várhatóan 400 ezren kötnek interneten utasbiztosítást, legtöbben az ár-érték arányban legjobb, középkategóriás termékeket keresik – fejeződik be a közlemény.