Nagy erejű robbanás egy kínai üzemben

Nagy erejű robbanás történt a kelet-kínai Csiangszu tartomány Nanking városának egy gyárában, a halottak száma egyelőre nem ismert, több mint százan megsérültek.

hirdetés

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a helyi idő szerint délelőtt 10 óra 10 perckor bekövetkezett detonációt gázszivárgás okozta a tartományi főváros északi részében lévő műanyagüzemben. A Hszinhua hírügynökség tudósítója égési sérüléseket szenvedett emberek mentését, elszállítását látta a helyszínen, ahol a robbanástól számított száz méteres körzetben az épületek és a járművek súlyosan megrongálódtak.

A robbanás pillanatában egy éppen ott elhaladó busz is lángra kapott, aminek következtében az utasai megsérültek. A környéken lakók elmondása szerint megremegett a föld, és a hatalmas dörej hallatán sokan kiszaladtak az utcára, mert azt hitték, földrengés történt.

A helyszínen a tűzoltók még küzdenek a lángokkal, a sérülteket kórházba szállították. Pontos számok még nem ismertek, de a helyi sajtó szerint több mint háromszázan szorulnak orvosi ellátásra, legalább ötven embernek súlyos a sérülése.