Nagy forgalom várható a hétvégén az utakon

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy szombaton erős forgalomra lehet számítani az M3-as autópályán az F1 Magyar Nagydíj időmérő edzésére látogatók miatt. A határátkelőhelyeken várakozások alakulhatnak ki mind a kimenő, mind a bejövő forgalomban is.

hirdetés

Elsősorban a záhonyi határátkelőnél befelé, továbbá Letenyénél kifelé, Röszkénél pedig mindkét irányban torlódást jeleznek előre. A záhonyi forgalom elkerülésére Barabás és Lónya határátkelőt javasolják. Letenyénél a várakozás elkerülése érdekében az autósoknak érdemes igénybe venniük a 7-es úton lévő régi közúti határátkelőhelyet.

A szerb határon a tiszaszigeti átkelő felé lehet kerülni. Amennyiben a várakozási idő a röszkei határátkelőn több órás lenne, a rendőrség a forgalmat az M5-ös autópályáról a kisszéksósi lehajtónál ideiglenesen letereli a tompai határátkelőhely irányába.

A rendőrség arra is felhívja az autósok figyelmét, hogy a nyári hétvégéken fokozottan ellenőrzi a közlekedők sebességét. Az autóbuszok ellenőrzése a TISPOL európai akció keretében július 31-ig tart.