Nagy Imre kivégzéséről és újratemetéséről emlékeznek meg

Több rendezvénnyel emlékeznek meg szerdán Nagy Imre mártír miniszterelnök és társai kivégzéséről, illetve újratemetéséről; Orbán Viktor miniszterelnök reggel háromnegyed 8-kor beszédet tart a Szabadságharcosokért Közalapítvány megemlékezésén Budapesten, a Kozma utcai Kisfogház Emlékhelyen.

hirdetés

A rendezvény résztvevőit Boross Péter volt miniszterelnök, a közalapítvány elnöke köszönti. Az 1956-os forradalom és szabadságharc miniszterelnökének, Nagy Imrének és mártírtársainak újratemetése emléknapja alkalmából szerdán 9 órakor Nagy Imre szobránál a fővárosban a Vértanúk terén koszorúzási ünnepség lesz.

Az emlékműnél Sólyom László köztársasági elnök, Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes helyez el közös koszorút.

Megemlékezést és koszorúzásokat rendez Debrecen önkormányzata és a Nagy Imre Társaság Hajdú-Bihar megyei szervezete is szerdán. Koszorúzásokat tartanak a Kossuth utcában 16 órakor Nagy Imre emléktáblájánál és fél ötkor Szilágyi József 1956-os mártír emléktáblájánál a Péterfia utcában. A debreceni Belvárosi Közösségi Házban Szilágyi József a bírái előtt címmel irodalmi és dokumentum-összeállítást mutatnak be.