Négy év börtönre ítélték a házát felgyújtó ladi férfit

Négy év börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Városi Bíróság csütörtökön azt a 37 éves ladi férfit, aki szerelmi bánatában a lakását részegen felgyújtva öngyilkos akart lenni, ám a füsttől megriadva elmenekült az égő házból. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott – különös visszaesőként – feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

hirdetés

A bíróság közveszély okozása miatt mondta ki bűnösnek Buni Józsefet, aki más bűncselekmények miatt – több betörést is elkövetett – jelenleg előzetes letartóztatásban van, ezért bilincsben vezették a bíróság elé.

A vád szerint azzal, hogy a férfi elment otthonról úgy, hogy sem a szomszédokat – a felgyújtott lakás egy sorház szélső lakása -, sem a tűzoltóságot nem értesítette, mások életét és vagyontárgyait veszélyeztette. A tüzet végül lakossági bejelentés alapján a tűzoltók eloltották, a lakásból kivittek egy gázpalackot, ami, ha felrobban, tetemes kárt okozott volna.

A vádlott a bíróságon azt mondta: nem emlékszik a történtekre, korábbi rendőrségi vallomásában azonban elismerte, hogy öngyilkos akart lenni, mert összeveszett a barátnőjével.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett a Kaposvári Törvényszékhez.