Negyedmillióan maradtak áram nélkül Torontóban

Visszaállították az áramszolgáltatást azokban a torontói kerületekben, amelyekben hétfő délután mintegy 250 ezer ember maradt áram nélkül – közölte a kanadai nagyvárost elektromos energiával ellátó Toronto Hydro cég. A délutáni és koresti órákban nem működtek a közlekedési lámpák.

hirdetés

Az áramkimaradással összefüggésbe hozható közúti beleset ugyan nem történt, de hatalmas közlekedési dugók alakultak ki. Kellemetlenséget okozott az is, hogy leálltak a liftek. A metró több szakaszán szünetelt a forgalom, ami sok munkából hazatérő embernek okozott bosszúságot. Az áramkimaradás érintette azt a szállodát is, amelyben éppen akkor a kanadai látogatókörutat bonyolító II. Erzsébet brit királynő és férje, Fülöp herceg tartózkodott.

Az 5,5 millió lakosú Torontóban hétfőn rekkenő hőség volt, 34 Celsius-fokos meleget mértek, és az áramkimaradás miatt nem lehetett üzemeltetni a légkondicionáló berendezéseket sem az érintett városrészekben.

Az áramkimaradást az okozta, hogy egy transzformátorállomáson tűz ütött ki egy robbanást követően. Ennek okát egyelőre még nem derítették ki, de a legfontosabb, hogy nem egészen négy órával az áramszünet kezdete után a szakemberek gőzerővel végzett munkájának köszönhetően már mindenhol helyreállt az áramellátás.