Nem a mobiltelefonja vezetett a rekorder rablókhoz

Nem a mobiltelefonja vezette el a rendőröket a pénzszállítóügy gyanúsítottjához, a sofőrhöz – közölte Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hétfőn sajtótájékoztatón.

hirdetés

Az ezredes hangsúlyozta: a férfi röviddel a bűncselekményt követően megszabadult a készüléktől, nem volt nála mobiltelefon az elfogásakor.

Arról Fülöp Valter a nyomozás érdekére hivatkozva nem beszélt, hogy miként jutottak a férfi nyomára, csak annyit mondott, hogy kemény és bravúros nyomozást végeztek ezekben a napokban.

Arra az újságírói kérdésre, hogy keresnek-e még más gyanúsítottat, azt mondta: még keresik a meg nem talált pénzt és amennyiben ennek során a látókörükbe kerül a bűncselekmény további részese, úgy meg fogják gyanúsítani.

A bíróság szombaton helyezte előzetes letartóztatásba a pénzszállítóügy két gyanúsítottját. Az egyik gyanúsított a pénzszállító sofőrje; a gyanú szerint a férfi ellopta a gépkocsit, majd az abban lévő pénzt az I. kerületi Donáti utcában átpakolta a saját autójába, és elmenekült.

A sofőrt és segítőjét szerdán fogták el a XVII. kerületben. Az ellopott mintegy 1,2 milliárd forintnak csak egy része került elő.