Nem repült el a “rózsaszín madár” Debrecenből

Műszaki okok miatt nem szállt fel a Wizz Air London Luton repülőterére tartó járata pénteken délelőtt a debreceni repülőtérről – közölte Meleghegyi Tamás József, az Airport Debrecen Kft. igazgatója az MTI-vel.

hirdetés

A Londonból Debrecenbe tartó járat – mint azt az MTI tudósítója a helyszínen tapasztalta – reggel 9 óra 40 perckor menetrend szerint megérkezett a cívisváros repülőterére.

A járatnak 10 óra 10 perckor kellett volna felszállnia, hogy visszamenjen Londonba, azonban – mint utóbb kiderült – műszaki okok miatt az utasokat már nem engedték beszállni a gépbe.

Meleghegyi Tamás József elmondta: a 176 utas a légkondicionált utasváróban várakozik, akiknek hideg üdítőt, szendvicset, csokoládét adnak.

Az utasokat folyamatosan tájékoztatják az eseményekről, s valamennyien megkapták az Európai Unió és a Wizz Air utasjogokról szóló tájékoztatóját – tette hozzá az igazgató.

Meleghegyi Tamás József elmondta azt is, hogy jelenleg szerelők dolgoznak a repülőgépen, az indulás várható időpontjáról azonban még nem tudott tájékoztatást adni.