Nincs egyetértés a Magyar Gárdáról

Orbán Viktor szerint nem lehet eltűrni, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni. A miniszterelnök ezt azután mondta, hogy csütörtökön részt vett a Jobbik parlamenti frakciójának ülésén.

hirdetés

Mint sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, véleménykülönbség van közte és a Jobbik között a Magyar Gárda helyzetét illetően. Orbán Viktor úgy fogalmazott, ahogyan a nemzeti együttműködés rendszerében “nem hagyjuk büntetlenül a tyúklopást sem, azt sem tűrhetjük el, hogy félkatonai szervezetek a törvényen kívül akarjanak igazságot szolgáltatni, vagy hogy országgyűlési képviselők semmibe vegyék a magyar bíróságot és annak határozatait”.

“A magam részéről nem járulok hozzá ahhoz, hogy kimasírozzunk a civilizációból” – idézte a Jobbik-frakció ülésén elmondott szavait a kormányfő.

Tájékoztatása szerint a jobbikos képviselők elmondták, hogy ők másképpen látják az elmúlt néhány hónap politikai történéseit, és másképpen látják a saját maguk, valamint a Magyar Gárda helyzetét is. A véleménykülönbség a beszélgetés végén is fennmaradt – tette hozzá Orbán Viktor.