Nincs egyezség az árvíz sújtotta Szikszón

Tiltakozó fórumot tartanak az árvízkárosultak Szikszón a város polgármesterének kezdeményezésére amiatt, hogy kormány a magántulajdonú ingatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg.

hirdetés

A település alpolgármestere viszont úgy látja, hogy a polgármester az érintettek nehéz helyzetét kihasználva már megkezdte kampányát az őszi önkormányzati választásokra. A július 13-i rendezvény kezdeményezője a Szívvel Szikszóért Mozgalom alapítója, Füzesséri József (MSZP-SZDSZ), Szikszó polgármestere.

Tájékoztatása szerint májusban és júniusban az évszázad legnagyobb tragédiája érte Szikszót: május 17-ére virradóra több mint 400 lakásba tört be a Vadász-patak, méteres vízzel árasztva el a házakat, pillanatok alatt tönkretéve életek teljes munkáját.

A polgármester közlése szerint a Fidesz-KDNP vezette magyar kormány a magántulajdonú ingatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. Ez Szikszón azt jelenti, hogy hat összedőlt ház kivételével mindenkinek a saját költségén kell helyreállítania az épületét.

Füzesséri József kiemelte, hogy a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ezért mélyen igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést. Rendkívül méltatlannak és az emberek bizalmával való visszaélésnek nevezte azt, hogy a kormány elvégeztette a magáningatlanokban a kárfelmérést, ezzel is azt az illúziót keltve az emberekben: számíthatnak e károk megtérítésére.

A szikszói tiltakozók célja az, a kormány változtassa meg a döntését és ne hagyja cserben az önhibájukon kívül bajbajutottakat – tette hozzá.