NMHH: Nyakó István magánlevelezésbe akar betekinteni

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság arra hívja fel Nyakó István figyelmét, hogy  a hatóság hivatalosan nem kapta meg a “Lomnici Zoltán kiretusálásával megbízott riporter” levelét, azt a Médiatanács egyik tagja üzenetként kapta meg, és magánlevélként kezeli, így annak megtekintéséhez a szerző engedélye kell.

hirdetés

A hatóság vasárnapi, a szocialista képviselőnek címzett és az  MTI-nek eljuttatott dokumentumában azt írják, Nyakó István ugyan jelezte, hogy hétfőn a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól óhajtja elkérni a “Lomnici Zoltán kiretusálásával megbízott riporter közérdekű levelét”, melyből a héten egy szakszervezeti aktivista is olvasott fel részleteket, a hatósághoz azonban hasonló tartalmú hivatalos levél nem érkezett, iktatási rendszerükbe ilyen dokumentum nem került.

Ugyanakkor a szóban forgó levelet, egy közösségi oldalon keresztül küldött üzenetként a Médiatanács egyik tagja megkapta. Ez a forma azonban korántsem a hivatalos, vagy “közérdekű” levelek célba juttatásának módja – fogalmaznak. Hozzáteszik: ebből következően a levelet a Médiatanács tagja is magánlevélként kezeli.

“A gördülékenyebb ügyintézés érdekében, kérjük Tisztelt Képviselő Urat, hogy amennyiben egy Médiatanács tag magánlevelezésébe kíván betekinteni, hétfőn szíveskedjék magával hozni a szerző írásbeli engedélyét arról, hogy levele az Ön számára kiadható” – fogalmaz az NMHH.