Notórius visszaesőket fogtak a kertvárosi zsaruk

A Pécsi Rendőrkapitányság kertvárosi őrsének nyomozói több bűncselekmény sorozat végére tettek pontot, amikor július végén őrizetbe vettek két fiatal egy 22 és egy 23 éves férfit – tájékoztatott pénteki közleményében a rendőrség.

hirdetés

Mint írják, egyiküket júliusban saját édesanyja jelentette fel, mivel ellopott tőle egy értékes ékszert. A nyomozók a zálogházakat járva mindenütt megmutatták a fiú fényképét, amit az egyik üzletben felismertek, de nem azért, mert oda adta be a családi ékszert, hanem, mert több ízben látták együtt egy másik fiúval, aki abból a zálogházból korábban egy több százezer forint értékű nyakláncot lopott el.

A két fiú nem volt ismeretlen a rendőrök előtt: májusban öt virágárusító pavilon kifosztása, és legalább tíz autófeltörés miatt indult büntetőeljárás ellenük, ez azonban nem tartotta vissza őket további bűncselekmények elkövetésétől – tették hozzá.

Mivel akkor szabadlábon védekeztek, lehetőségük volt az említett ékszerlopások, valamint a rendőrség adatai szerint még legalább hat kocsifeltörés elkövetésére, “amelyekre az eljárás során foganatosított kihallgatások jól megválasztott taktikájának köszönhetően derült fény” – fogalmaztak.

Néhány hónappal ezelőtt nagy felháborodást keltett a véradó állomáson elhelyezett adománygömb kifosztása, amelyet szintén az említett páros követett el, de az egyik fiú számlájára még vagy féltucat bolti lopás is írható.

Mindezekre tekintettel a rendőrség javaslatára az őrizetbe vett elkövetőket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, az eljárás végén pedig jó esélyük van néhány év börtönbüntetés letöltésére – olvasható a rendőrségi kommünikében.