Nyilvánosságra hozta apja földbérleti pályázatát a fideszes képviselő

Nyilvánosságra hozta édesapja földbérleti pályázatát Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő szerdán, miután a Blikk hétfőn foglalkozott az üggyel. A lap azt írta, hogy a politikus rokkantnyugdíjas édesapja 10 hektár föld bérletéhez jutott a Nemzeti Földalap egyik pályázatán.

hirdetés

Győrffy Balázs szerdán az MTI-nek elmondta: mivel nyílt támadás érte, védekezésül a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) honlapján nyilvánosságra hozta a benyújtott és később pozitívan elbírált pályázatot.

Szerinte ebből hozzáértő ember meg tudja állapítani, hogy kellett-e politikai támogatás a bérlet elnyeréséhez. Győrffy Balázs közölte: a pályázat szakmai színvonala ezt cáfolja, és a nyilvánosságra hozatallal kapcsolatban vállalja a politikai, jogi és erkölcsi következményeket.

A Magosz honlapján olvasható Győrffy Balázs nyílt levele is, amelyben azt írja, hogy 1990-ban valóban rokkantnyugdíjas lett édesapja, akit szembetegsége miatt százalékoltak le. Hozzátette: apja jelenleg is sertéstenyésztéssel foglalkozik, az állomány
bővítésének lehetősége így adott.

Az anyagot egy pályázatíró cég készítette, mégpedig az előírt állattartási kötelezettség feletti vállalással – írta a fideszes politikus.