Nyugdíjmentő törvénycsomagot fogadott el a kormány

Nyugdíjmentő törvénycsomagot fogadott el a kormány – jelentette be a miniszterelnök szóvivője a kabinet ülése után. Szijjártó Péter azt mondta, a törvénycsomag keretében megmentik a jelenlegi nyugdíjasok, a magán-nyugdíjpénztári tagok és a leendő nyugdíjasok nyugdíját. Ezzel a csomaggal mindenki jól jár – közölte.

hirdetés

A magán-nyugdíjpénztári tagok megtartják pozitív hozamukat, vagy az állam kompenzálja őket, ha veszteséget szenvedtek. A jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját úgy mentik meg, hogy a nyugdíjkasszából csak nyugdíjcélú kifizetéseket lehet majd eszközölni – magyarázta Szijjártó.

A szóvivő kifejtette: azok a magán-nyugdíjpénztári tagok, akiknek pozitív reálhozamuk volt, úgy léphetnek majd át az állami nyugdíjrendszerbe, hogy megtartják a pozitív hozamot, azt a jövőre vonatkozólag biztonságba helyezhetik.

Jól járnak azok is, akik a magán-nyugdíjpénztári tagságukkal veszteséget szenvedtek el, őket ugyanis az állam kompenzálja az átlépés esetén, és nyilvántartja őket úgy, mintha az állami nyugdíjrendszerben lettek volna – mondta, hozzátéve, hogy megmentik a jelenlegi nyugdíjasok nyugdíját is, ugyanis kimondják: a nyugdíjkasszából csak nyugdíjcélú kifizetéseket lehet majd eszközölni.