Oprah Winfrey a világ legbefolyásosabb híressége

Oprah Winfrey televíziós műsorvezető a világ legbefolyásosabb híressége, és tavaly 315 millió dollárt keresett a Forbes 2010-es listája szerint.

hirdetés
Uránia Mozi


Az 56 éves Winfrey, aki 2011-ben tervezi befejezni 25 éve futó, rendkívül népszerű televíziós showműsorát, hogy önálló kábeltelevízió-hálózatot indítson, immár negyedszer került az élre az amerikai gazdasági magazin legfrissebb számában közölt listán. Tavaly a második helyezett volt. Az idei második helyezett Beyoncé Knowles énekesnő, aki 87 millió dolláros keresetével megelőzi a harmadik helyen végzett James Cameront. Angelina Jolie színésznő, aki tavaly megelőzte Winfreyt, idén a 18. helyen áll.

Lady Gaga énekesnő 4. a listán és 62 millió dollárt keresett, míg kolléganője, Britney Spears a tavalyi 13. helyről a 6.-ra jött fel, 64 millió dolláros tavalyi jövedelemmel. Tigers Woods golfozó magánéleti botránya ellenére megtartotta az 5. helyét és 105 millió dolláros jövedelme volt.

Madonna a 3. helyről a 10-re esett vissza és mindössze 58 millió dollárt keresett, alig többet, mint Sandra Bullock színésznő, a legjobb színésznőnek járó idei Oscar-díj nyertese, akinek tavaly 56 millió dolláros jövedelme volt.

Az első tíz helyen amerikaiak állnak, kivéve a 130 millió dollárral a 7. helyen álló U2 ír együttest és James Cameront, aki kanadai állampolgár.