Országjáró kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt

Országjáró “helyzetértékelő és tagtoborzó” kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt a két ünnep között, hogy a romák tapasztalatait begyűjtve készüljön a következő évek választásaira – közölte a párt szóvivője az elnökségi ülésen hozott döntést ismertetve csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Ifj. Bogdán János közleményében azt írta: az országos elnökség a legszélesebb erkölcsi, szellemi és politikai összefogást szorgalmazza, együttműködne minden olyan demokratikus társadalmi szervezettel, közéleti szereplővel, önkormányzattal, civil és EU-s szervezettel, amely változtatni kíván a “kialakult súlyos társadalmi helyzeten”.

Az MCF szóvivőjének közlése szerint a roma és nem roma emberek, családok véleményét, javaslatait, észrevételeit beépítik majd a 2012. évi cselekvési programjukba, amely alapot biztosít a következő évek valamennyi választására.

Az MCF Roma Összefogás Párt országos listát állítva elindult a 2006-os parlamenti és a 2009-es európai parlamenti választásokon is, de mérhető eredményt nem tudott elérni. A roma szervezet a 2006-os és a 2010-es önkormányzati választásokon polgármester-, illetve képviselőjelölteket is állított. A párt elnöke Kolompár Orbán, aki az év elején tartott országos kisebbségi választásokig nyolc éven át irányította az Országos Cigány Önkormányzatot.