Összedugják a fejüket a LMP országos politikai tanácsában

A hétvégén Gödöllőn tart kétnapos ülést az LMP országos politikai tanácsa (opt).

hirdetés

Szél Bernadett választmányi szóvivő az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvényen többek között áttekintik a mandátuma felénél járó, egy évre választott országos választmány eddigi munkáját és további feladatait. Szél Bernadett egyúttal emlékeztetett arra is, hogy az LMP 2011-et az építkezés éveként határozta meg önmaga számára, ezért megvizsgálják azt is, hogy ezzel a “projekttel” hogyan állnak.

Az opt az országos választmány mellett meghallgatja a parlamenti frakciót, valamint a képviselőcsoporthoz tartozó, úgynevezett igazságosság kabinet beszámolóit is. Utóbbi az LMP társadalompolitikájáról szóló elemzéseket mutat be.

A testület elemzi a költségvetési vitában tapasztaltakat és megtárgyalja azt is, hogy milyen fejlemények várhatóak a munka törvénykönyve, a közoktatási és az önkormányzati törvény, illetve a megyei és egészségügyi intézményrendszerek átalakítása kapcsán.

Várhatóan szóba kerül majd az LMP szervezeti fejlesztése és bemutatják a párton belüli műhelymunkák és munkacsoportok rendszerének új szabályozását is. Végül részletesen elemzik a párt költségvetését.

Az országos politikai tanács egy hatvan főből álló konzultatív és ellenőrző jogkörű szervezet, amelybe minden egyes területi szervezet, továbbá az LMP kongresszusa is delegál küldötteket; tagjai az országos választmányban dolgozó politikusok is.