Pesten tüntettek a pedagógusok

Vasárnap, az országos pedagógusnapon a kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstráltak a pedagógus szakszervezetek képviselői Budapesten, a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban.

hirdetés

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az MTI-nek a helyszínen azt mondta: a megmozdulást többek között azért szervezték, mert a miniszterelnök nem jelölt ki egy, a kormányát képviselő személyt, akivel az oktatáspolitikai változtatásokról egyeztethettek volna. A szakszervezetek a megmozdulásukon petíciót kívánnak átadni a kormánynak.

A megmozdulás kezdetére az ország különböző pontjairól néhány százan gyűltek össze az Olimpiai parkban, majd a tüntetők a Széchenyi rakparton át, a Kossuth tér érintésével átvonultak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szalay utcai épülete elé.

A kormány az oktatási rendszer átszervezéséről a szociális konzultáció eredményének megismerése után dönt – közölte Szijjártó Péter vasárnap az MTI-vel.

A miniszterelnök szóvivője a közleményében leszögezte: az oktatási rendszer átszervezésének előkészítése az államadósság legyőzése és Magyarország megújítása keretében zajlik. A kormány konzultációt folytat az iskolákkal, valamint a tanárokkal, és várja, hogy az emberek milyen oktatási rendszer mellett döntenek a szociális konzultáció keretében – írta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, hogy a kormány a döntéseit a konzultációk eredményének ismeretében hozza majd meg.