Pünkösd: változik a vonat- és buszmenetrend

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a pünkösdi ünnep miatt, a vonatok és az autóbuszok jövő hétfőn általában a vasárnapi menetrend szerint járnak.

hirdetés

A MÁV arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A legforgalmasabb vonalakon a vonatokat több kocsival indítják. A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy a sorban állás elkerülése érdekében előre váltsák meg a jegyüket a jegyirodákban vagy az interneten.

A Volánbusznál és a többi Volán-társaságnál vasárnap a munkaszüneti napi, hétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. Az iskolai nyári szünet kezdete miatt a buszok június 15-én, szerdán a hetek utolsó iskolai napja szerint, csütörtöktől pedig már a tanítási szüneti munkanap szerint járnak majd.

A BKV járatai pünkösd vasárnap és hétfőn is a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Azok az autóbuszok, amelyek vonala érinti valamelyik bevásárlóközpontot, az áruházak zárva tartása miatt e két napon nem állnak meg ezekben a megállókban.