Rendben elhagyta az országot az atomvonat

Rendben elhagyta a bajánsenyei határátkelőhelyet az a veszélyes hulladékot szállító szerelvény, amely szombaton haladt át az országon – közölte a rendőrség vasárnap az MTI érdeklődésére. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának szombati közlése szerint a szerelvény biztosítását a rendőrség végezte.

hirdetés

Az MTI tudósítói azt látták, hogy a 15 konténerből álló teherszerelvény – az elején és a végén egy-egy szerb feliratú, belgrádi jelzésű személyszállító vagonnal, amelyben kommandósok és civilek utaztak, megállás nélkül lassú tempóban haladt át a vasútállomásokon.

A Szerbiából érkező szerelvényt Csomától Gyékényesig minden állomáson és vasúti átjáróban, illetve a közút mellett futó sínek mentén is rendőrök biztosították. Az atomvonat Gyékényesnél nem lépett ki Horvátország irányába, hanem Nagykanizsát elhagyva Zalaszentivánon és Zalalövőn keresztül Bajánsenye-Hodosnál lépte át a magyar-szlovén határt.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén az MTI érdeklődésére elmondták: természetesen tudtak a szerelvény áthaladásáról, és figyelemmel kísérték azt.

Mogyorósi Balázs ügyeletes tájékoztatása szerint beavatkozásukra nem volt szükség, a vonat eseménytelenül haladt át területükön.