Részeg férfi okozott súlyos sérülést egy mentőápolónak Szombathelyen

Részeg férfi okozott nyolc napon túl gyógyuló sérülést egy mentőápolónak Szombathelyen; az ápoló akkor sérült meg, amikor a mentőautóba felvett ittas férfi rátámadt a járműben szállított betegre, s ő megpróbálta szétválasztani őket – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének orvos-igazgatója vasárnap az MTI-t.

hirdetés

Lórántffy Mária elmondta, hogy kollégái pénteken késő este egy, tüdőgyulladás miatt kórházba utalt betegért mentek egy Szombathely környéki faluba. Visszafelé tartottak, amikor az egyik szombathelyi utcán fekvő férfihoz is riasztották őket. A láthatóan erősen ittas embert is felvették a mentőgépkocsiba, aki azonban szállítás közben rátámadt utastársára – fűzte hozzá a főorvos.

A mentőápoló megpróbálta megvédeni a beteget, eközben azonban nyolc napon túl gyógyuló kézcsont törést szenvedett. Az orvos-igazgató hozzátette: kollégáik teljesítették feladatukat, a támadót is kórházba szállították, mert a testén korábban szerzett jól látható sérülések voltak. Az Országos Mentőszolgálat azonban hivatalból rendőrségi feljelentést tett a mentőápolót ért súlyos bántalmazás miatt.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást.