Robbanás történt a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

Robbanás történt pénteken hajnalban a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, és egy tartályban bitumen gyulladt ki – tájékoztatta a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az MTI-t.

hirdetés

Wéber Antal közölte: személyi sérülés nem történt, a lángokat megfékezték, és megkezdték a tartály hűtését. A lakosságot érintő intézkedésre nincs szükség az olajfinomító környékén – tette hozzá.

A katasztrófavédelem igazgatója azt mondta: a detonáció miatt egy ezer köbméteres tartály teteje részben levált, s az ott tárolt bitumen meggyulladt. A lángokat a tűzoltók eloltották, a további hűtéshez nitrogént és gőzt juttatnak a nagyjából tíz méter magas tároló belsejébe. A tartály csak részben, mintegy 10 százalékos mértékben volt feltöltve bitumennel – jegyezte meg Wéber Antal.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy a finomító a szokásos rendben üzemel, a bejárat környékén a járműforgalmat sem kellett korlátozni. Kívülről is csupán a tartály hűtéséhez használt felszálló gőz látszik, egyéb jele nincs a történteknek.