Romák házára lőttek Putnokon?

Szerda este lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján a Borsod megyei Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje – ismerteti az index.hu. Az MTI információi szerint rendőrök keresik a lövedékeket a helyszínen.

hirdetés

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére megerősítette a putnoki esetet, amelyről – mint mondta – nem sokkal fél nyolc előtt érkezett bejelentés.
Közölte: a rendőrség munkatársai kimentek a helyszínre, ahol a pozdorjából lévő kapun a bejelentő két lyukat mutatott. Ez még világosban történt – tette hozzá a szóvivő.

Úgy fogalmazott, egyelőre a bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert, vagy petárdát hallott eldördülni. Az adatok szerint a két szomszédja nem hallott semmit, tőle száz méterre találtak egy másik tanút, aki észlelt valamit – részletezte a szóvivő.

Kitért arra, hogy mivel korábban esett az eső, a pozdorjából készült kapu megduzzadt. A rajta lévő lyukakról így nem lehet megállapítani, hogy golyótól, vagy más egyébtől származik, és azt sem lehet tudni, hogy “frissek-e, azaz, hogy most, vagy korábban keletkeztek.”

Szakértő vizsgálja majd meg – hangsúlyozta Egyedné Novodonszki Éva.

Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt ki van világítva a környék.

Az Index.hu cikke szerint Csizi László és öt közül négy gyereke éppen otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről. “Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallottuk, ahogy a golyó elsüvít mellettünk.”

Csiziék udvarán két ház áll, az egyikben ő és a felesége lakik a gyerekekkel, a másikban a húga, a férje és négy gyerek. A húgáék épp a szomszédos parkban sétáltak, ott is hallották a durranásokat, de azt hitték, hogy petárdák.

A hírportál ismerteti, hogy a golyók két lyukat ütöttek a ház pozdorjából készült kapujába, 50-70 cm-es magasságban. Csizi szerint a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek, ahonnan rálátni Csiziék udvarára.

A romák szerint a járőr helyszínelőt kért, de az ózdi kapitányságról azt válaszolták, hogy akkor mennek ki, ha megtalálták a hüvelyt, ami viszont Csizi szerint egy több száz négyzetméteres területen bárhol lehet – írja az Index.hu.