Röntgennel fedezték fel a kamionban rejtőzködő migránsokat Röszkénél

Röntgenberendezéssel fedeztek fel a röszkei átkelőnél tizenkét határsértőt, akik egy bolgár kamionban rejtőzködtek – tájékoztatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

hirdetés

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy az okmányok szerint Bulgáriából Franciaországba akkumulátorokat szállító kamion vámzár zsinórján sérülések láthatók, ezért a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek – mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A röntgenképeken emberi alakok látszódtak a szállítmány között megbújva. A kamion felnyitásakor tíz afgán és két pakisztáni állampolgár került elő – tette hozzá.

A pénzügyőrök a külföldi állampolgárokat átadták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének, ahol tiltott határátlépés, úti okmánnyal kapcsolatos szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A sofőrrel szemben embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség folytat büntetőeljárást – közölte az őrnagy.