Schiffer: “a rendőri erőszak 2006-ot idézi”

Az LMP frakcióvezetője szerint a párt országgyűlési képviselővel és aktivistáival szemben alkalmazott “rendőri erőszak 2006-ot idézi”; Schiffer András pénteken a budapesti Gyorskocsi utcában azt mondta: az LMP részéről már csak Dorosz Dávid országgyűlési képviselő van az épületben.

hirdetés

A frakcióvezető a Gyorskocsi utcai épület előtt az MTI-nek elmondta: az egyik képviselőtársuk még mindig oda van láncolva az Országház autóbejáratához, viszont azok közül a képviselők közül, akiket a rendőrök elvittek, Dorosz Dávidot leszámítva mindenki szabadon engedtek.

Hozzátette: a rendőrségen felvették az előállítottak adatait, majd elengedték őket. A frakcióvezető sérelmezte az előállítás módját, mint mondta, egyik képviselőtársát a rendőrök durván nyakon ragadták, s ok nélkül rángatni kezdték. Sérelmezte azt is, hogy az őket képviselő ügyvédeket a rendőrök egy óránál is hosszabb ideig várakoztatták.

A Gyorskocsi utcát a fogda előtt teljesen lezárta a rendőrség, oda senkit nem engednek be. A lezárt rész előtt LMP-s képviselők, illetve az MSZP néhány képviselője is jelen van. Az MTI tudósítója ott látta Hiller Istvánt, Szanyi Tibort, illetve a szocialista párt ifjúsági szervezetének, a Societasnak a vezetőjét is.