Stabil gazdaságpolitikára van szükség az MSZP szerint

A szocialista párt szerint a devizahiteleseken stabil gazdaságpolitikával lehetne segíteni – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője. Elmondta: a kormány nem nyújt segítséget a devizahiteleseknek, nem tudja biztosítani sem a pedagógusoknak, sem pedig a rendőröknek a beígért béremelést.

hirdetés

Ezzel szemben szerinte “legalább ötvenmillió forintba kerül havonta a Papcsák-Budai-Varga trió működése”. Azoknál az önkormányzatoknál, ahol a “Fidesz van hatalmon”, ott a korrupció virágzik – jelentette ki.

Példaként említette, hogy Szekszárdon a fideszes polgármester cége megvásárolta a Gemenc Volán Zrt. telephelyét, majd visszabérelteti azt a szekszárdi székhelyű és a Tolna megyei megyeszékhelyen autóbuszjáratot üzemeltető céggel.

“Bárhol, ahol a Fidesz az önkormányzatokban hatalmon van, ott megmutatja mennyire nem képes kormányozni” – fogalmazott Török Zsolt.

Élő Norbert, az MSZP X. kerületi polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón pártja konkrét megoldási javaslatáról beszélt, amelyben az szerepel: a főváros tízmilliárd forintnyi forrást biztosít a devizahiteleseknek, hogy kaphassanak hitelt. Az MTI kérdésére közölte, a fővárosi általános tartalékból, valamint a nem szoros határidőhöz kötött beruházásokból lehetne átcsoportosítani az említett összeget.

A fővárosi közgyűlésnek már az első ülésén rendeletet kéne erről alkotnia – tette hozzá.