Stabilizálódott a forint árfolyama

Stabilizálódott a forint árfolyama, a svájci frank árfolyama két forinttal csökkent: délelőtt 216 forint körül jegezték a keddi 218 forintos csúcs után.

hirdetés

Délelőtt az eurót 286,45 forinton jegyezték, míg kedden délután 286,70 forint volt az árfolyama. A svájci frank nem erősödött tovább az euróval szemben. Az euróval szemben 1,3258-ig gyengült a svájci frank a kora reggeli 1,32 körüli értékről. Kedden a frank rekordot döntött az euróval szemben 1,3165-ön. Szerdán kora reggel 287,00 körüli értéken volt a forint euróárfolyama a nemzetközi jegyzésben, míg kedden késő este 287,31-en jegyezték.

A dollár árfolyama szerda délelőtt 234 forint közelébe csökkent az előző nap délutáni 235,38 forintról. A kereskedők szerint megnyugodni látszik a piac szerdán, és amennyiben a nap során nem érkezik jelentős piacbefolyásoló hír, úgy nem várható hektikus ármozgás, inkább az árfolyamok oldalazása valószínű.

A piacokat délelőtt egyebek közt a német munkanélküliségi adatok, illetve a CDS-árak, különösen a görög adósság kockázatára vonatkozó jegyzések befolyásolhatják. Egyes vélemények szerint a forint erősödését segítheti az a reggeli információ, miszerint a magyar kormány az IMF-el újabb megegyezést szorgalmaz a hitellel kapcsolatban.