Strauss-Kahn szerint a szobalány provokált

Sajnálja a “beleegyezéssel történt, de ostoba” kapcsolatot a szobalánnyal Dominique Strauss-Kahn, s nem tagadja, hogy “szabad szexuális életét élt”. A Nemzetközi Valutalap (IMF) májusban nemi erőszakkal megvádolt, majd a vádak alól felmentett volt vezérigazgatója először mondta el saját verzióját arról, hogy mi történt a manhattani Sofitel szálloda elnöki lakosztályában.

hirdetés

A Franciaországban csütörtökön megjelent életrajzi kötet alátámasztja az összeesküvés-elméletet.

Michel Taubmann újságíró az Affaires DSK, la contre-enquete című kötetében azt állítja, hogy Nafissatou Diallo provokálta ki a szexuális kapcsolatot Strauss-Kahnnal és feltehetően ő lopta el a volt IMF-vezér mobiltelefonját, amely azóta sem került elő.

“Dominique Strauss-Kahnt csapdába csalták. Ez az ember senkit nem erőszakolt meg, sem New Yorkban, sem Párizsban. Ez politikai és nem erkölcsi ügy, amely a titkosszolgálatokkal kapcsolatosan vet fel kérdéseket” – hangsúlyozta Taubmann a Canal+ francia kereskedelmi televíziónak adott interjúban.

Véleménye szerint a természet törvényeivel ellentétes az a feltételezés, hogy Strauss-Kahn képes lett volna fegyver nélkül a magas és testes nőt maga előtt térdre kényszeríteni és úgy is tartani felláció céljából. Az újságíró a következőképpen írja le a szállodaszobában történt jelenetet: “Strauss-Kahn ádámkosztümben lépett ki a fürdőszobából.

Nafissatou kifele indult éppen, de nem túl sietősen. (A szobalány) egyenesen a szemébe nézett, aztán kitartóan a nemi szervét figyelte. DSK megértette az ajánlatot. Tetszett neki a helyzet”.

A politikus-közgazdász a kötetben sajnálatát fejezte ki “a Nafissatou Diallóval beleegyezéssel létrejött, de ostoba viszony miatt”.

Az újságíró szerint megmagyarázhatatlan, hogy egyáltalán mit keresett a szobalány a lakosztályban. Feltételezése szerint azért ment be, hogy ellopja Strauss-Kahn hét mobiltelefonjából a legfontosabbat, azt, amelyik az IMF vezetőjeként a hivatalos készüléke volt, és fontos gazdasági adatokat tartalmazott.

“A mobiltelefon minden valószínűség szerint a Sofitel 2806-os lakosztályában tűnt el” – írta az újságíró. Strauss-Kahn utoljára a lányát hívta róla a szobalánnyal történt szexuális kapcsolat után, aki a beszélgetés alatt a szobában tartózkodott.

“Ez a nő nem azért tett ajánlatot Strauss-Kahnak, mert hirtelen beleszeretett. Nem is azért, mert pénzt akar. Nem prostituált. Megrendelésre küldték oda azzal a feladattal, hogy vonja ki a forgalomból az IMF vezetőjét” – állította az újságíró a France Info hírrádióban. A könyv szerzője szerint “két dolog biztos”: a telefon eltűnt és Strauss-Kahnt alaptalanul vádolták meg nemi erőszakkal.

A szobalány ügyvédjei – akik a kártérítésért folytatott polgári eljárásban továbbra is azzal vádolják a volt IMF-vezért, hogy május 14-én a Sofitel szállodában fellációra kényszerítette ügyfelüket – “teljes őrületnek” nevezték a könyvben írtakat.

Strauss-Kahn egyébként “elviselhetetlennek” tartja, hogy az utóbbi időben a nevét a francia sajtó az úgynevezett Carlton-üggyel, egy észak-franciaországi prostitúciós hálózattal hozta kapcsolatba. Azt viszont elismerte, hogy részt vett “szabados partikon”. “Az ilyen találkozókra nem prostituáltak járnak, és amikor az ember meghívást kap egy ilyen partira, akkor nem kéri el a számlát” – fogalmazott Strauss-Kahn, arra utalva, hogy nem fizetett a szexuális kapcsolataiért, és azt sem tudta, hogy esetleg prostituáltakkal találkozott azokon a szexpartikon, amelyekre francia nagyvállalkozóktól kapott meghívást. Hozzátette: “Irtózom a prostitúciótól, a nőfuttatástól”. Azt is elárulta, hogy örökre szakított a szabad szexszel járó életmóddal.

Az életrajzi kötetben a volt IMF-vezér azt is megerősítette, hogy a letartóztatása előtti napon rájött, hogy meghackelték a mobiltelefonját és bizalmas információk kerültek a francia kormánypárt vezetőihez. A kötet szerzője szerint erről az a lille-i nyomozó informálta Strauss-Kahnt, akit a közelmúltban a Carlton-ügyben őrizetbe vettek.