Susan Boyle énekel a pápának

Susan Boyle, egy brit tehetségkutató műsor nagy felfedezettje, aki tavalyi televíziós bemutatkozása után pillanatok alatt világhírnévre tett szert az interneten, XVI. Benedek pápa négynapos nagy-britanniai látogatásán szerepel majd. Legnagyobb álma válik valóra azzal, hogy a pápának énekelhet – mondta el szerdán a 49 esztendős skót háziasszony.

hirdetés

A szeptember 16-i glasgow-i szabadtéri szentmisén, amelyet a katolikus egyház feje celebrál, egy nyolcszáz tagú kórussal együtt lép fel, de három vallási dalt önállóan ad elő. Elénekli majd A nyomorultak című musical I Dreamed A Dream című számát is, amellyel a Britain’s Got Talent tehetségkutató műsorban kápráztatta el a közönséget.

Az egyedül élő Boyle, aki sosem volt házas, és egy ízben tréfásan elárulta, hogy még soha nem csókolták meg, korábban a helyi katolikus templomi kórusban énekelt, és kivette részét a templom körüli munkából is.

“Mindig is Őszentségének akartam énekelni, és nem tudom szavakba önteni a boldogságomat, hogy ez végre valóra válik” – mondta a skóciai Daily Record című napilapnak.

Nagy-Britanniában közel harminc éve nem járt katolikus egyházfő: utoljára II. János Pál pápa kereste fel a szigetországot 1982-ben lelkipásztori úton. XVI. Benedek első hivatalos angliai látogatása szeptember 16-tól 19-ig tart.

Tavaly Boyle lemeze lett világszerte a legkelendőbb album: több mint kilenc millió darabot adtak el belőle.