Szállíthatóak a hurghadai sérültek

A vasárnapi hurghadai buszbaleset sérültjei, akiket a település kórházában ápolnak, mindannyian szállítható állapotban vannak – értesült az MTI Hírcentrum helyszínen tartózkodó munkatársa.

hirdetés

A hurgadai kórházban lévő minden sérült szállítható állapotban van, lehetőség szerint még szerdán mindenkit hazaszállítanak – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában szerdán.

Az MTI Hírcentrum tudósítója arról számolt be, hogy a Kairóban ápolt négy sérült közül már csak egyet, a felnőttet altatják.

Mint a műsorban elhangzott, az egyiptomi sajtó az ügyészségi vizsgálati eredményre hivatkozva azt írta: turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek, aki a szerencsétlenül járt magyarokat szállította a repülőtérre. A lapok szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják.

A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmezette volna a vezetőt, holott ez is kötelező.

A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet – hangzott el a műsorban.

A vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar meghalt, 29-en pedig megsérültek.