Szavazzon a pécsi lakatfalra!

Új helyre is akaszthatjuk!

Május 6-tól négy napon keresztül mutatjuk meg a terveket a pécsi lakatfalra. A nyertes munkát, amelyet a közönségszavazatok és a zsűri ítészeinek véleménye alapján választanak ki, a POSzT idején leplezik majd le.

hirdetés

Negyven pályamunka érkezett a lakatfal fejlesztéséhez, amit a város azért határozott el, mert a meglévő kettő gyakorlatilag teljesen tele van. Évente több mint ezer lakat kerül ki rájuk.

Hétfőtől naponta 10 munkát mutatunk be, amelyekre szavazni is lehet. A pályázatokat a fotókon lehet megtekinteni, majd pedig jelige alapján szavazni.

hb lakatoszlop
10 év
pifnyapisti
lakatkert
lakatfal – lakatalagút
zöld
lakatfal3
háló
emberek
010

Lakatfal pályázat - 4. forduló - pályaművek: 31-40

 • hb lakatoszlop (41%)
 • emberek (25%)
 • háló (13%)
 • 10 év (8%)
 • lakatkert (4%)
 • lakatfal - lakatalagút (4%)
 • zöld (2%)
 • lakatfal3 (1%)
 • pifnyapisti (1%)
 • 010 (1%)
Loading ... Loading ...

 • 3MB3R

  Kedves Togno!
  Szerintem a pályázatok “tálalását” nehéz véleményezni a köret nélkül. Egy tablóból kiragadnak egy képet, semmi magyarázó szöveg, hogy miért így gondolta a pályázó, vagy hova akarta elhelyezni. Aki látta a pályamunkákat a Cella Septichora-ban, az tudja jól, hogy nem minden tabló van egyformán kidolgozva. Egyébként ez a szavazás\véleményezés így pont olyan, mintja egy filmet kellene értékelni, egy jelenet alapján hang és felirat nélkül.

 • GTZ

  Kulturlény hozzászólását pontosítanám annyival, hogy maga a lakatfal homoszexuális földönkívüliektől származik, akik szövetkeztek a IMF-fel, a JOBBIK-kal, Bill Gates-szel, a FIDESZ-szel és az MSZP-vel (akkor még MSZMP), a Felsőmakulaszőlősi Foltvarró Szakkörrel és a Beatles-szel. Ez a “nagykoalíció” helyezte el az első lakatot titokban egy ködös őszi éjszakán. Csak, hogy pontosak legyünk.

  Christinee: egyetértek azokkal a dolgokkal, amiket írtál, de ha elfogadsz egy tanácsot:
  Ne próbáld meggyőzni azokat), akik még arra se veszik a fáradtságot, hogy utánajárjanak annak a témának, amihez ilyen “okosan és humorosan” hozzászólnak.

  Egyébként a pályázok 70-80% szerintem hatalmas luftot rugott, de a maradék 20-30% nekem nagyon tetszik!
  Szükség van ilyen pályázatokra!!

 • Togno

  Szerintem egy remek van, a 10év mivel finoman és érdekesen (absztrahált lakat forma) tálalja a témát, nem hivalkodik és rondít bele nagyon a környezetébe. Vélemény? 😀

 • lakatos

  borzalmasak

 • Christinee

  A tervek eleve úgy lettek elkészítve, hogy a lakatok is bele lettek tervezve.. , hogy azokkal együtt alakuljon ki a forma. A könnyű szerkezet pedig megkötés volt, meg volt adva, hogy milyen anyagot kell felhasználni, mivel azt felajánlották. ” Jók ezek az építsézek sokmindenre,” mert ami jól néz ki az már egyből összedől? Egyébként, azt hiszem a kiválasztott pályamunka teljesen egyszerű, nem fog otromba monstrum keletkezni belőle és még csak nem is dől össze..
  .

 • Tititá

  Az egész lakatfalánkságról egy Burzsoá Nyugdíjasok szám jut az eszembe: Olcsó játék, hülyegyerekeknek…

 • Tüke

  Nem a kötekedés és a negtív kritika kedvéért, de persze hajszál vékony ceruza vonalak, meg ilyen kis pofás karcsú vonalak rendkívül megindító látványt nyújtanak hogy szavazzunk rájuk. És tényleg ötletesek és szépek is.. Egy gond van, nem megépíthető. Ha emlékeznek rá, az előző lakatfal azért lett eltávolítva mert az elrozsdálódott szerkezet majdnek kiszakadt a falból, és ennek az egésze súlyos mázsákat jelentett. Nagyon szép kis drótvékony lakattartókat képzelnek oda, ami vagy megtart 5 lakatot és vége, vagy telepakolják és ott szakad el ahol csak tud. Jók ezek az építsézek sokmindenre, de nem ártana egy picit mérnöki szemmel is megvizsgálniuk a problémát, hogy mi az amit el kell bírnia a szerkezetnek. És persze amint valami 2-3 szor vaskosabb lesz, az öszkép dől és máris egy otromba monstrum keletkezik. Hát vagy dizájnoljanak úgy hogy az elbírja a terhét, vagy késöbb a tervező bírja el a kritikát amit kap érte!.

 • moi

  hoppá nem nyert…szóval
  a pécsi **** pont hu-n fent vannak a pályázatok,kicsit több képpel 🙂

 • moi
 • Christinee

  Egyáltalán nem értem miért kell ennyire kritikus szemmel nézni az egészet, csak a negatívat keresni… Elég sokan dolgoztak ezen a pályázaton, nem bennünk diákokban merült fel, hogy álljunk neki és tervezzünk egy új lakatfalat. Órai feladatok keretében történt, elég sok idő ment rá. Mindenki a saját idejéből, és pénzéből áldozott arra, hogy a tablók elkészüljenek. Nagyon sok munkájába került annak a 40 embernek aki leadta, gondolom fordítva nem örülnének az emberek, ha az ő munkájuk lenne leminősítve ilyen szavakkal. Ha jól tudom nem a kis nyugdíjasok pénzéből veszik rá az összeget. Mellesleg, elég jó turista csalogató a lakatfal még mindig.. nem hiszem , hogy bárkinek is ártana, hogy ott fog állni. Az , hogy a világ és a szemlélet változik.. és nem a megszokott formavilágot hozták a pályázok még nem azt jelenti, hogy a tervek rosszak. Egyébként meg megnézném, hogy azok akik lehúzták a terveket .. miilyet találnának ki és hogyan kiviteleznék.

 • Bizottság

  Felhasználandó anyagok: rozsdamentes acél. Betonról, corten acélról (rozsdás) szó sem volt!

 • Csilla

  a pécsi lakatfal terve

 • Hihihi!

  “kult_lakat_pécs” : kordon…
  “a pécsi lakatfal terve” : a lakatfa feldolgozó gép terve.
  “lakat gráfok” : ez miez?
  “világítos” : hazaértünk anyukám, nyisd a kaput!
  “lakatsziget” : ezt inkább az egyiptomi Gízába javallom!
  “lakatfal pécs 08” : na, ez megint miez?
  “#lánc” : gyöngyfüggöny a sétatéri retyó lejáróhoz….

 • öregpécsi

  Ha lehetne “véletlenül tudni,ill.látni”,hogy melyt hová tervezi a pályázó,nem volna hátrány.
  Remélem,hogy nem fogják eltávolítani és a pályázat végéig meg lehet tekinteni mindegyiket.

 • kulturlény

  Talán jobb lenne lakatok nélkül…valamikor, amikor a homoszexualitás gyakorlásáért börtön járt, a Séta tér volt a ****k gyülekező-találkahelye – valahogy a lakatok is tőlük erednek, ezekkel üzentek egymásnak..sokunkban ezt az emléket kelti fel…
  Egyébként mi az esztétikai értéke a rozsdás lakatoknak ? Nincs más, amire a kis-nyugdíjasok ingatlanadóját költeni lehetne? – állítólag katolikus, polgári párt vezeti a várost – állítólag felelősséggel..

 • Flaszterpásztor

  Lehet, hogy inkább a magasházat kéne teliaggatni lakatokkal, hátha az végre összetartaná…

 • Zita

  lakatsziget

 • Togno

  Szerintem eldönthetetlenül rossz képek vannak fent. Ki az aki a lakat gráfok c. alkotásról el tud dönteni bármit is. Amúgy meg az enyém a legjobb amit, nem szavaztak beeee. Beeeeee

 • Petya

  “Nagy Csaba kitért arra, a mostani pályázatra érkezett munkák értékelése még tart, az első három helyezett mellett azt az alkotót is szeretnék díjazni, akinek az ötlete leginkább elnyeri a közönség tetszését. Ehhez a Cella Septichorában és az interneten is várnak szavazatokat.”

  (forrás: http://veddamagyart.info/kultura/6286-megujul-a-szerelmesek-lakatfala)

 • Eszter

  a pécsi lakatfal terve

 • nosa

  Talán már régesrég megvan a befutó, ezért nem fárasztják magukat minőségibb képek bemutatásával? Utána meg majd széttárják a karjukat, és azt mondják, a pécsiek szavazták meg….

 • Pécsi szemét hírek

  Sz.Zs.!

  Köszönjük szépen, hogy ismét sikerült egy hangulatkelő cikket írnia a Pécsi Hírekben. Eddig nagy szeretettel forgattuk ezt az újságot, ezek után a kezünkbe sem fogjuk venni! Mire jó ez Önnek? Igazán megtanulhatná már, miután hivatalosan is elfogadták (2013. február 24.), hogy a másik pécsi csapat neve: PINKK-Pécsi 424, nem Bácsbasket Baja. A csapatot nem bajai-pécsi kosárlabdázók alkotják és nem bajai-pécsi szurkolók követik őket mindenhova. Ön szerint Iványi Dalma bajai? Egyáltalán, hogy mer egy Iványi Dalma kaliberű játékost lebajaizni, minősíteni? Biztosan Ön is tisztában van azzal, hogy idény elején a Kosárlabda Akadémia Sport Kft. meg akarta venni a Bácsbasket Kft-t, valamiért elálltak a vásárlástól. Tegyük fel, ha ők vették volna meg, akkor Ön leírná minden egyes “cikkében”, hogy Bácsbasket Baja? Egy pécsi csapatot ezzel minősítene? Kizárt.

  A PEAC-Pécs csapata Zsejko Djokics vezetésével bevállalta a háromfrontos indulást. Tudjuk, hogy nagyon sajnálja, mint a PSN Zrt. kommunikációs igazgatója, ezáltal a PEAC-Pécs támogatója, hogy a PEAC-Pécs csapata 5. helyen zárta a bajnokságot és pont a PINKK-Pécsi 424 ellen bukta el a bronzérmes helyet, de nem kellene beállítania úgy a “cikket”, hogy a PEAC-Péccsel kapcsolatos rossz történésekről a PINKK-Pécsi 424 csapata tehet. Ők akartak indulni a bajnokságban, a kupában és az Adria ligában, ők jutottak be hatalmas küzdelmek árán a szlovák-magyar bajnokságba, ezzel vállalva azt, hogy feladnak mérkőzéseket és azt a tényt, hogy a rengeteg meccs közepette elfáradhatnak, megsérülhetnek a játékosok. Miután a PINKK-Pécsi 424 csapata kiharcolta az 5. helyet, a PEAC-Péccsel került össze a rájátszásban (azzal a csapattal, akik előtte már 4-szer legyőzték a PINKK-Pécsi 424 csapatát), meg lett volna ismét az esélye arra, hogy oda-vissza legyőzze. Lehet fáradtságról beszélni a PEAC-Péccsel kapcsolatosan, lehet hiányzókat említeni. Tudjuk Önnek nem nagy dolog, de a kupaküzdelmeket a PINKK-es lányok lázasan játszották végig, hiányzókkal, de ezt akkor sehol sem említették meg. Nyilván azért nem, mert az Ön által egyetlen pécsi csapatként számon tartott PEAC-Pécs jutott be. Igen erősödött a PINKK-Pécsi 424 csapata egy angol válogatott centerrel, de ne feledjük, hogy a PEAC-Pécs csapata is erősödött Nagy-Bujdosó Nóra, magyar válogatottal, aki többször volt az év játékosa. Ez sem kisebb erősítés, mint a PINKK-Pécsi 424 csapatánál az angol válogatott center. Persze Nagy-Bujdosó Nóra érkezéséhez el kellett küldeni Hutlassa Fannit, de azóta erről egy szó, annyi sem esett. Vajon Ő milyen körülmények között vált el a PEAC-Pécstől? Jobb lesz, ha erről nem kérdezzük meg… Ön tisztában van azzal, hogy mi az a keménymag? Tisztában van azzal, hogy kik alkotják a PINKK-Pécsi 424 keménymagját? Nagyon nem. Honnan veszi, hogy a megyei napilapban a PINKK keménymag helyezett el egy név nélküli, hatásvadász, ám nem teljesen tényszerű panaszáradatot? Honnan veszi egyáltalán, hogy ezt a PINKK keménymag írta, honnan veszi 100%-ra biztosra, hogy ezt egy PINKK szurkoló írta, főleg, hogy név nélkül történt? Azzal sincs tisztában mi az a keménymag, nem ám azzal, hogy tényleg PINKK szurkoló írta! Hangulatkeltés az Ön, valamint a beíró részéről is! Felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem a PINKK-Pécsi 424 csapata a jogutódja a Pécs 2010-nek, így valós tartozások nem minket illetnek, hanem a volt Pécs 2010 tulajdonosi körét és a pécsi önkormányzatot. Megint honnan ilyen jól informált, hogy tartozások vannak a játékosok felé? Ön itt dolgozik? Netán Ön fizeti Őket, vagy ott van a kifizetéseknél? Így aztán lehet újságot írni, hallomásokra, híresztelésekre alapozva, ezzel saját magát és sajnos a Pécsi Hírek újságot minősíti. Ugye emlékszik, hogy régen mit énekeltünk Önnek? Amikor leszólta pécsi szurkolókat, hogyan éneklik el a Himnuszt, mert Ön biztosan szebben énekelte volna el, biztosan járt énekkarra és találkozott egy olyan szurkolótáborral, kemény maggal, akik X faktorba illően énekelték el a Himnuszt.Hogy minősíthette le Ön Európa egyik legjobb szurkolótáborát? Milyen pécsi Ön? A Himnuszos cikke után nem egyszer írt, hangulatkelő semmit mondó “cikkeket”! Önt nem zavarta, hogy közel 2000-en szidják, vagy több százan a vérét követelték és azóta is követelik? Ezeket a gyenge “cikkeket” diktálják Önnek, vagy magától ilyen okos? Szeretetből vagy jó pénzért írja? Rém gyengék, hangulatkeltőek és kb. eltüzelni jók a “cikkei”. Jobban tenné, ha nem “sportújságírással” és kosárlabdával foglalkozna, nem keltené folyamatosan a hangulatot a két tábor között, inkább kapálja a saját kertjét, hátha ott terem valami, mert újságírásban nem termett Önnek sok babér.Jobban tenné, ha nem foglalkozna többet velünk és a PINKK-Pécsi 424 csapatával, nem állítana valótlanságokat és nem keltené feleslegesen a hangulatot, mert azt a bizonyos húrt már nagyon túlfeszítette eddig is!

  Pécsi Zebrák szurkolói csoport

  PINKK-PÉCSI 424

  Pécsi Zebrák
  pecsizebrak@freemail.hu
  …..

 • Gergő

  Valami korrektebb képeket nem lehetne feldobni mert az ilyen pór legények, mint jómagam és a hozzám hasonlatosan földhöz ragadt, aprócska fantáziával megvert emberek csak az egyértelműbb, kevésbé fennkölt és művészi megjelenítéseket képesek szűkös aggyal felfogni és értelmezni. Imigyen nem tudok tudatlanságom teljes birtokában szavazni.

 • Colin Foster

  Az esztétikai idotizmus és a szellemi nyomor tökéletes egysége ez az egész lakatfal-ügy. Ha mi, pécsiek ilyen igénytelen agyhalottak vagyunk, hogy ezzel a vashulladékkal szennyezzük a köztereinket, akkor megérdemeljük hogy ránkrohadjon mint az EKF.

 • Odrobina Zoltán

  464740

 • Gerő

  A last_minute számomra értelmezhetetlen ezen a képen!
  A little love shack “cérna vonalakkal” egy fekete-fehér retro hangulatú képen, ráadásul sárga, ami köztudott, hogy az irigység színe, gusztustalan…
  Egy-két kép pályázati szempontból nagyon előnytelen!

 • Berkes : Majdnem elfelejtettem!

  Gratulálok a tervezők munkájához!

 • Berkes

  Nem kritikusként mondom, de szerintem ezek túl modernek, mindegyik szögletes, és túl szabályosak geometriailag, ezért nem tartom őket az óvárosi képbe illőnek. Amúgy, egy térhatású szív alakot is el tudtam volna képzelni, szépen kidolgozott kovácsolt vasból. (csak meg kell nézni a székesegyház bejáratát, hogy milyen jól sikeredett) ami a város építészeti stílusától semleges lett volna. Talán az “1932-es” terv közelít a valósághoz, de számomra az sem az igazi. De hát ízlések, és pofonok…

 • Vera

  Szerintem egyértelműen a szalag a legjobb!!! 🙂

 • Bánszki András

  Nagyon szép és ötletesek a pályázatok,de nekem a “szalag” néven bemutatott pályázat tettszik.
  Gratulálok a készítőinek.

 • pécsi tüke

  szerintem is a ‘szalag’ a legjobb…
  a többi túl modern, túl más stílusú… de hát ízlések és pofonok..

 • Johhny

  Szalag a legjobb. A többi túlságosan elüt a környezetétől. Főleg, ha tele lesz lakattal.

 • peti

  little love shack

 • Andris

  Délelőtt még a komplett tablók letölthetők voltak, leírásokkal, rajzokkal, jó minőségben pdf-ben….

 • nosa

  Ezeknél kifejezőbb, értelmezhetőbb képeket kérünk szépen, ha már szavazásra bocsájtják.