Szekszárdra és Bátaszékre látogat Schmitt Pál

Szekszárdra és Bátaszékre látogat ma Schmitt Pál köztársasági elnök, országjáró körútja ötödik állomásaként.

hirdetés

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI-nek elmondta: az államfő látogatásával – eddigi négy sikeres útjához hasonlóan – az emberek hétköznapi életét kívánja megismerni, találkozva örömeikkel és nehézségeikkel. Schmitt Pál immáron hagyományosan a helyi közgyűlést keresi fel először.

A köztársasági elnök ezt követően egy rendhagyó osztályfőnöki órán találkozik fiatalokkal, majd Szekszárd polgármesterével, Horváth Istvánnal felkeresi a térség egyik legnagyobb munkáltatójának számító Tolnatej Zrt. üzemét.

Az államfő Puskás Imrével, a Tolna megyei közgyűlés elnökével látogatást tesz a Balassa János Kórház felújított műtő és diagnosztikai központjában, és a Takler Pince tulajdonosával is megbeszélést folytat. Kiss Norbert tájékoztatása alapján a köztársasági elnök ezt követően Bátaszékre utazik, ahol egyebek mellett felkeres egy integrált szociális intézményt, egy tanuszodát, illetve megtekinti a ciszterci romkertet is.

Schmitt Pált útjára ezúttal is elkíséri felesége, Schmittné Makray Katalin, aki külön programja során egyebek mellett ellátogat a Babits Mihály Emlékházba, valamint a Német Színházba és a Petrits Mézeskalács Múzeumba. Az államfő az ország valamennyi megyéjét fel kívánja keresni januárban kezdett és havonta folytatódó körútjával, amelynek első állomásaként Borsod-Abaúj-Zemplén megyét kereste fel, majd Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok és Fejér megyébe látogatott.