Szélvihar jön, óvatosan a fák alatt!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által közölt információk szerint péntek délutántól az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik, a 20-35 km/h-s átlagszél mellett 55-80 km/h-s maximális széllökésre is lehet számítani.

hirdetés

A BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. ezért kéri a lakosságot, hogy a pécsi közterületeken és a parkerdőkben a fák környékén fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartózkodjanak, hogy az esetlegesen leszakadó ágak ne okozhassanak sérülést – olvasható szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Mint írják, munkatársaik felkészültek egy lehetséges vihar következményeire, így folyamatosan készenlétben állnak, hogy az erős szél miatt esetlegesen kidőlő fákat és leszakadó ágakat eltávolítsák a közlekedés által érintett közterületekről.

A városüzemeltetési cég minden tőle telhetőt megtesz a keletkező zöldfelületi viharkárok elhárításáért, így azzal a kéréssel fordulnak a pécsiekhez, hogy ha ilyet észlelnek, azt haladéktalanul jelezzék a BIOKOM Kft. éjjel-nappal hívható ügyeleti telefonszámain: 72/502-100, 80/200-590.