Forgalommal szemben ment az M6-oson: meghalt a sofőr

Egy ember meghalt, négyen súlyosan megsérültek kedd este az M6-os autópálya 15-ös kilométerénél levő felhajtónál történt karambolban – közölte a rendőrség az MTI-vel.

hirdetés

Eddig ismeretlen okból frontálisan ütközött két autó az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, a 15-ös kilométernél lévő felhajtónál. A balesetben a feltehetően szabálytalanul közlekedő jármű vezetője életét vesztette, két utasa, valamint a vétlen sofőr és utasa súlyosan megsérült – mondta el Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jelenleg tart a helyszínelés és a műszaki mentés, az M0-ás autópályáról nem lehet felhajtani az M6-os autópályára.
A mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a négy sérült közül kettőt a Honvéd Kórházba, egyet a Merényi Gusztáv kórházba, egyet pedig a Szent János Kórházba szállítottak; az előzetes információk szerint mind a négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Kisdi Máté a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt közölte: a fővárosi tűzoltóság mintegy harminc munkatársa vett részt a mentésben, a roncsok közé szorult sérülteket speciális eszközök segítségével szabadították ki.