Tarlós Istvánt jelöli főpolgármesternek a Fidesz

Tarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. Ezt maga a jelölt közölte a testület szombati ülése közben. A politikus közölte, hogy kampányát augusztus 20-án kezdi meg, előtte azonban – várhatóan július első napjaiban – az országos választmánynak még jóvá kell hagynia a jelöltségét.

hirdetés

A négy éve függetlenként induló Tarlós István arra is kitért, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártonkívüli jelöltje lesz. A budapesti választmány úgy döntött, hogy a Fidesz-KDNP fővárosi listáját Tarlós István vezeti, őt követi Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Pesti Imre, Rogán Antal V. kerületi polgármester és György István.

A Fidesz-KDNP fővárosi listája 26 nevet tartalmaz, amelyet 45 igen szavazattal, 13 nem ellenében fogadott el a testület.

A sorrendet – csakúgy, mint a főpolgármester-jelölt személyét – az országos választmánynak még jóvá kell hagynia. Ez július elején történhet meg.

Összeállt a Fidesz-KDNP budapesti kerületi polgármesterjelöltjeinek névsora – tudta meg az MTI.

Eszerint az I. kerületben Nagy Gábor Tamás, a II. kerületben Láng Zsolt, a III. kerületben Bús Balázs, a IV. kerületben Wintermantel Zsolt, az V. kerületben Rogán Antal, a VI. kerületben Hassay Zsófia, a VII. kerületben Vattamány Zsolt, a VIII. kerületben Kocsis Máté, a IX. kerületben Bácskai János, a X. kerületben Kovács Róbert, a XI. kerületben Simicskó István, a XII. kerületben Pokorni Zoltán, a XIII. kerületben Spaller Endre, a XIV. kerületben Papcsák Ferenc, a XV. kerületben László Tamás, a XVI. kerületben Kovács Péter, a XVII. kerületben Riz Levente, a XVIII. kerületben Ughy Attila, a XIX. kerületben Tarnai Richárd, a XX. kerületben Földesi Gyula, a XXI. kerületben Németh Szilárd, a XXII. kerületben Szabolcs Attila, a XXIII. kerületben pedig Egresi Antal a várható Fidesz-KDNP-s induló.